Дослідники з Університету Токусима (Японія) стверджують, що пиво корисне для м’язів: у нім містяться флавоніди 8-pn, які дозволяють м’язовій тканині залишатися здоровою і повільніше піддаватися віковим змінам, пов’язаним із старістю.
Це підтверджено в ході експерименту на мишах: коли гризунам разом з їжею давали флавоніди 8-pn, рівень захисного з’єднання м’язової тканини у них зростав майже в 10 разів, повідомляє Gazeta.ua.
Тепер японські учені мають намір використовувати речовини в медикаментах, які боротимуться з руйнуванням кісткової і м’язової тканини. Тим часом, лікарки запобігають, що дана новина – не привід пити пиво щодня, оскільки мінуси (наприклад, пивний алкоголізм і зайва вага) можуть переважити плюси. Потрібно відчувати міру і епізодично дозволяти собі пиво невеликими порціями.
Фото: