Вчені створили повноцінний замінник м’яса, який ніяк не відрізняється за зовнішнім виглядом і смаком від оригіналу.
Насправді, «псевдом’ясо» складається на сто відсотків з овочів. За словами розробників продукту, учасників європейського проекту «LikeMeat», його виробництво відрізняється екологічною безпекою. Плюс, багато жителів ЄС морально готові відмовитися від м’яса. А в природі існує безліч рослин, здатних його замінити.
«Наша мета — отримання рослинного замінника м’яса в промислових масштабах. Він повинен бути соковитим, ароматним і волокнистим, як справжнє м’ясо. Ще важливий тривалий термін зберігання і відносно низька вартість. В ідеалі замінник зможуть їсти не тільки вегетаріанці, але й алергіки», — заявив ініціатор проекту Флоріан Уайльд з Інституту Фраунгофера.
На часі в лабораторних умовах вже отримано прототип фабрики з виготовлення «вегетаріанського м’яса». Вчені запевняють, що їх міні-фабрика здатна виробляти лист «м’яса» товщиною в 1 сантиметр. Такий лист можна за бажанням перетворити на котлети, кубики або надати будь-яку іншу бажану форму. За годину виходить 60-70 кілограмів замінника. Консистенцією і якістю продукту вчені цілком задоволені.
Джерело: http://vinnikiplus.in.ua/
Джерело: newsmarket.com.ua / tsn.ua
Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. Думка редакцiї може не збiгатися з думкою авторiв. У разі передруку матеріалів посилання на «Винники Plus» обов’язкове.
Приєднайся до сайту Винники Plus у acebook, контакті та в Однокласниках
Читайте також:
- Вчені з Англії вирішили суперечку про курку і яйце
- Кольорові сни бачать тільки шизофреніки, — вчені
- Мурахи розумніші за людей?
- Тим, хто страждає від хропіння, не можна сідати за кермо
- Вчені оволоділи телепатією з’єднавши людський мозок з комп’ютером
- Земні ліки в космосі втрачають свою дію, — фармацевти (ВІДЕО)
- Кількість їжі не впливає на вагу людини
- Невдовзі будуть створені мікроорганізми, які будуть «зламувати» людський мозок
- Євреї будуть їсти кошерних гусей зі смаком свинини