В Росії в Іркутському державному технічному університеті розробили унікальну рецептуру корисного хліба. До звичайних інгредієнтів там додають ісландський мох.
Науковці досліджували лишайник і знайшли в ньому 7 незамінних амінокислот, життєво важливих для організму людини, пише КП.
Ісландський мох здавна використовується в народній медицині для лікування серцево-судинних захворювань і як загальнозміцнювальний засіб. Він покращує роботу внутрішніх органів і підвищує імунітет.
У неврожайні роки лишайник служив для населення продуктом харчування. Через те, що лишайник сприяє бродінню, хліб виробляється безопарним способом. Крім того, додавання в хліб порошку лишайника додає аромату, смаку, зміцнює клейковину.
Вчені впевнені: якщо регулярно їсти саме такий хліб, зникнуть багато проблем шлунково-кишкового тракту і буде міцніше здоров’я. Поки невідомо, зацікавляться чи ні новим хлібом пекарі.
Винники Plus за матеріалами: gazeta.ua, 300trav.ru