Росіяни почали пекти хліб зі звичайного моху — Це цікаво — Цікаве про цікаве

Load
Главный редактор Vinnikiplus

В Росії в Іркутському державному технічному університеті розробили унікальну рецептуру корисного хліба. До звичайних інгредієнтів там додають ісландський мох.

Науковці досліджували лишайник і знайшли в ньому 7 незамінних амінокислот, життєво важливих для організму людини, пише КП.

Ісландський мох здавна використовується в народній медицині для лікування серцево-судинних захворювань і як загальнозміцнювальний засіб. Він покращує роботу внутрішніх органів і підвищує імунітет.

У неврожайні роки лишайник служив для населення продуктом харчування. Через те, що лишайник сприяє бродінню, хліб виробляється безопарним способом. Крім того, додавання в хліб порошку лишайника додає аромату, смаку, зміцнює клейковину.

Вчені впевнені: якщо регулярно їсти саме такий хліб, зникнуть багато проблем шлунково-кишкового тракту і буде міцніше здоров’я. Поки невідомо, зацікавляться чи ні новим хлібом пекарі.

Винники Plus  за матеріалами: gazeta.ua300trav.ru

Related Post